FLITSKRACHT

Blog

Op het blog van Flitskracht vind je tips, informatie en inspiratie over alles wat met trouwfeesten te maken heeft. Zo maak je van jullie feest een knalfeest.

Hoe word je trouwfeest fotograaf?

grandpa-kissed.jpg

Mijn fascinatie voor bruidsfotografie heb ik geheel te danken aan mijn goede vriendin Christine. Zij vroeg mij in 2007 haar bruiloft te fotograferen.

Ik had de fotovakschool jaren daarvoor afgerond maar was aan de slag gegaan als account manager bij een kastenfabrikant. Niet bepaald foto gerelateerd dus. Bang dat ik de foto's van hun mooiste dag ongekend zou verkloten heb ik haar een keer of acht afgewezen.

Maar de aanhouder (zij dus) won. De dag bleek onvergetelijk en de foto's waren volgens hen super geworden. Van het één kwam het ander en een paar jaar later fotografeerde ik dertig bruiloften in een jaar.

Trouwfeest

Als één van de weinige fotografen was ik er de hele dag bij. Van de voorbereiding tot het einde van het feest. Ik deed dit om mij te onderscheiden van andere bruidsfotografen, maar al snel bleek het trouwfeest mijn favoriete onderdeel om vast te leggen.

Na alle plechtigheden en ceremonies is het trouwfeest een viering van een verbintenis. De stropdas kan wat losser en het selecte gezelschap van daggasten wordt uitgebreid met vrienden en familie die het bruidspaar ook goed in het zonnetje willen zetten.

woman-singing.jpg

Gezellig

Met Flitskracht richt ik mij op het gezelligste deel van elke bruiloft; het trouwfeest. Best logisch eigenlijk, want een aparte trouwfeest fotograaf is in veel gevallen ook in jullie voordeel.

  • Het is lastig om een bruidsfotograaf te vinden die ook het feest vastlegt. Als je er één gevonden hebt betaal je al snel de hoofdprijs.

  • Als ik 's avonds aankom ben ik nog fris en fruitig en kan vol goede moed aan de slag.

  • Je kunt wegwerpcamera's neerzetten voor de gasten maar die resulteren vaak in een serie gekke foto's van één groepje.

  • Misschien wil je een vriend of vriendin vragen, maar die ontzeg je dan wel een leuk feest.

  • Omdat ik maar een deel van de dag fotografeer hoef ik door veel minder foto's te spitten. Jullie ontvangen alle foto's binnen twee dagen. Wel zo leuk om snel te kunnen delen.

  • Door mijn ervaring ben ik op het juiste moment op de juiste plek.

  • Door mijn specialisatie kan ik mij hier volledig op richten. Zo bied ik leuke extra's zoals een photobooth (met accessoires), Polaroids, mooie gastenboeken, handige envelop dozen, etcetera.

Zoals je leest ben ik super gemotiveerd om van jullie trouwfeest een geslaagd feest te maken. Dit is mijn verhaal. Uiteraard ben ik nieuwsgierig naar dat van jullie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan deze pagina.