FLITSKRACHT

Blog

Op het blog van Flitskracht vind je tips, informatie en inspiratie over alles wat met trouwfeesten te maken heeft. Zo maak je van jullie feest een knalfeest.

9 tips voor een geslaagd trouwfeest

Flitskracht is gespecialiseerd in het fotograferen van trouwfeesten. Doe je voordeel met deze negen tips om van jullie trouwfeest één groot succes te maken.

groom-tempted.jpg

Stukjes

Geef bij de ceremoniemeester(es) aan dat eventuele stukjes vroeg in de avond worden gepland. Dit heeft twee voordelen;

1) Je voorkomt hiermee dat het feest later op de avond stilvalt omdat er een stukje opgevoerd moet worden.

2) Het is een goede manier om de sfeer er gelijk goed in te krijgen. De muziek hoeft pas uit als jullie naar huis gaan.

Stukjes hoeven niet saai te zijn…

Stukjes hoeven niet saai te zijn…

Keuzevrijheid

Geef de DJ voldoende vrijheid om de muziekkeuze op het aanwezige gezelschap aan te passen. De muziekvoorkeur van jullie gasten kan soms net wat anders liggen dan je vooraf zou denken.

Photobooth

Reserveer tijdens het trouwfeest een klein hoekje voor een photo booth. Hiermee kunnen jullie gasten een leuke foto van zichzelf of groep maken door op de grote rode knop op de grond te stampen. Om de creativiteit een beetje te stimuleren kan deze hoek voorzien worden van leuke accessoires zoals brillen, pruiken en originele frames. Gegarandeerd de slappe lach.

Doet ie ‘t?

Doet ie ‘t?

Sociale media

Tegenwoordig wordt bijna alles online gedeeld. Vaak is het lastig om alle foto's die door anderen zijn gemaakt bij elkaar te krijgen. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een Facebook evenement maken waar iedereen op naar kan plaatsen. Ook handig is het gebruik van een eigen hashtag (#) op Instagram. Maak de opties kenbaar bij binnenkomst zodat iedereen weet wat de bedoeling is en jullie je de volgende dag gelijk kunnen nagenieten.

Openingsdans

Durf te doen! Kort of lang, het is dé feestelijke opening van jullie avond. Op elk gewenst moment kun je vrienden en familie op de dansvloer roepen om jullie bij te staan. Of beter; maak er gelijk een flashmob van. Zo blijft de vaart er in en is de drempel voor anderen lager om mee te doen.

De voetjes, of beter gezegd, panty’s van de vloer.

De voetjes, of beter gezegd, panty’s van de vloer.

Polaroids

Shake it like a Polaroid. Je kent ze wel, van die vintage direct-klaar foto's. De vaak verkleurde en wat slecht belichte foto's staan garant voor pret onder de gasten. Je hebt tevens direct een leuk aandenken om 's avonds mee naar huis te nemen. Het is ook leuk om er een collage of slinger van te maken.

Uh, hoe werkt dat ding eigenlijk?

Uh, hoe werkt dat ding eigenlijk?

Hoge tafels

Natuurlijk is het handig om wat tafels met stoelen te hebben staan voor gasten die op leeftijd zijn of voor vermoeide feestbeesten. Door alleen hoge tafels met krukken te plaatsen heb je sneller gesprekken tussen de 'zit en dans gasten' en ziet de zit-hoek er wat minder oubollig uit.

Gesprek op niveau.

Gesprek op niveau.

Niet te lang

Een trouwfeest is één van de weinige feesten dat voor je gevoel altijd te vroeg stopt. Het is echter helemaal niet erg om de stekker er om 1:00 uit te trekken. Als je langer doorgaat loop je het risico dat een deel al naar huis gaat om de oppas af te lossen, (te) dronken worden of door moeheid stoppen met dansen. Door op het hoogtepunt te stoppen is de herinnering des te leuker.

Als je je schoen aanziet voor een telefoon heb je er misschien ééntje te veel op 😋

Als je je schoen aanziet voor een telefoon heb je er misschien ééntje te veel op 😋

Vette afsluiter

Geen koekje voor bij de 'oprot koffie'. Na een aantal drankjes heeft iedereen trek in een vette hap. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar geloof mij; iedereen zal er van smullen.

Die vette afsluiter… Zelfs voor jullie lekker.

Die vette afsluiter… Zelfs voor jullie lekker.

Dat waren ze; de 9 tips voor een geslaagd trouwfeest. Hopelijk heb je er wat aan. Hebben jullie al een trouwfeest fotograaf die alles tot in de kleine uurtjes vastlegt? Bekijk de voordelen en prijzen.