FLITSKRACHT

Blog

Op het blog van Flitskracht vind je tips, informatie en inspiratie over alles wat met trouwfeesten te maken heeft. Zo maak je van jullie feest een knalfeest.

8 redenen om een trouwfeest fotograaf te boeken

Een trouwfeest fotograaf die zegt dat je een trouwfeest fotograaf moet boeken? Ja het is een knap staaltje zelfpromotie, maar er zitten ook écht veel voordelen aan. Lees mee...

girl-juming-in-air.jpg

1. Fris en fruitig

Trouwfoto's maken is topsport. Je bent vroeg uit de veren, moet op tien plekken tegelijk zijn en je rent de hele dag rond met zware camera's.

Waarschijnlijk gaan daarom bijna alle trouwfotografen na het aansnijden van de taart doodmoe naar huis. Als ik aankom ben ik fris en fruitig en begin vol goede moed met fotograferen tot in de kleine uurtjes.

dag-en-nacht-verschil.jpg

2. Aansluitende stijl

Foto's maken van een ceremonie en van een trouwfeest is letterlijk een verschil van dag en nacht. Door de grote omslag van natuurlijk licht naar een donkere feestlocatie met DJ lampen is er sprake van een geheel andere sfeer.

Door dat grote contrast passen de dag- en nachtfoto's altijd goed bij elkaar.

3. Iedereen kan meefeesten

Je kunt natuurlijk een oom of tante, vriend of vriendin vragen om 's avonds foto's te maken, maar die ontzeg je dan wel een leuk feest.

Om alle bijzonderheden vast te leggen moet je continue opletten en op het juiste moment klaarstaan.

foto-bomb.jpg

4. Meer dan alleen lolbroek foto's

Een veelgehoorde oplossing voor het ontbreken van een trouwfeest fotograaf is gebruik maken van wegwerp camera's.

Dit lijkt misschien een leuk idee maar denk ook na over de nadelen...

Je kunt maximaal 36 foto's maken met één camera. Meestal volgeschoten aan het begin van de avond. De kwaliteit is bijzonder slecht. Vaak maakt er maar één groepje gebruik van. Je eindigt met tig lolbroek foto's, niemand pakt de camera voor een bijzonder moment. Je moet de foto's laten afdrukken en dan nog laten inscannen om ze ook digitaal te hebben. Had ik slechte kwaliteit al gezegd?

5. Snel resultaat

Omdat ik maar een deel van de dag fotografeer hoef ik door veel minder foto's te spitten. Jullie ontvangen alle foto's al binnen twee werkdagen. Wel zo leuk om snel te kunnen delen.

Voor het gemak ontvang je de foto's in twee formaten. Één voor drukwerk en één voor digitaal gebruik. Zo kun je gemakkelijk delen op sociale media.

boek.jpg

6. Eén boek

Zoals gezegd ontvang je van mij ook alle foto's in hoge resolutie die geschikt zijn voor drukwerk en uitvergrotingen.

Je kunt de foto's van Flitskracht dus gewoon doorsturen naar degene die jullie trouwboek maakt. Of je gaat er zelf creatief mee aan de slag natuurlijk!

7. Gespecialiseerd en ervaren

Omdat ik mij volledig richt op trouwfeest fotografie is mijn apparatuur hier op afgestemd. Ook kan ik leuke extra's bieden zoals een photobooth met accessoires en polaroid foto's om direct mee naar huis te nemen.

Nadelen

Het kan niet altijd feest zijn natuurlijk, dus ik zal eerlijk toegeven dat er ook nadelen te bedenken zijn.

Trouwen is prijzig en een trouwfeest fotograaf brengt extra kosten met zich mee. Daarom heb ik de investering voor jullie zo gunstig mogelijk gehouden.

Je hebt een klik met jullie 'overdag fotograaf' en dan komt er 's avonds weer iemand anders aanzetten. Ik begrijp dat helemaal en ondanks dat ik echt geen rare snuiter ben kan dit als nadeel ervaren worden. Laten we gewoon eens bellen en kijken of we elkaar goed begrijpen.

Hopelijk heb ik je kunnen overtuigen van het voordeel van een trouwfeest fotograaf. Je kunt alvast vrijblijvend jullie trouwdatum reserveren maar als je nog twijfelt kun je ook eerst nog reviews van anderen lezen.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel!